Aanleveren

AANLEVERSPECIFICATIES

AGU kleding wordt volledig custom-made geproduceerd en kan volledig gemaakt worden in uw eigen design. U kunt uw tenue laten ontwerpen door AGU, of zelf een design aanleveren. Bij AGU hebben wij altijd vectorbestanden nodig om de kwaliteit van logo’s te kunnen waarborgen. Vectorbestanden worden vaak gemaakt in Adobe Illustrator en hebben meestal één van de volgende extensies: Ai, EPS of PDF.

PIXELBESTAND VERSUS VECTORBESTAND

In feite zijn er 2 soorten grafische bestanden, namelijk pixel- en vectorafbeeldingen.

Vectorbestanden zijn samengesteld uit allemaal verschillende voorwerpen, die op hun beurt weer opgebouwd zijn uit referentielijnen met ieder hun aparte kleur, vulling en lijnsoort. Deze lijnen blijven altijd hun vorm behouden, hoe groot of klein je ze ook maakt. Daardoor worden ze niet zichtbaar als je erop inzoomt. Een vector afbeelding kan 1000% vergroot of verkleind worden waarbij alle details haarscherp in tact blijven. > De meest gebruikte bestandsformaten zijn Ai, EPS en PDF.

Pixelbestanden zijn opgebouwd uit allemaal kleine pixels die duidelijk zichtbaar worden wanneer je erop inzoomt. Bij pixelbestanden ben je gebonden aan de resolutie waaruit deze is opgebouwd. De resolutie wordt weergegeven in het aantal DPI (Dots Per Inch), oftewel het aantal puntjes per 2,54cm (een inch). Ga je een pixelafbeelding vergroten (noodzakelijk voor bv. kleding) dan worden de puntjes zichtbaar en krijg je een blokkerige print. > De meest gebruikte bestandsformaten zijn JPG, PNG, BMP, GIF.

Voorkomende fouten
Nu gebeurt het wel eens dat mensen een Ai, EPS of PDF bestand doorsturen in de veronderstelling dat dit een vectorbestand is, maar uiteindelijk blijkt dit dan toch een pixelbestand te zijn. Meestal gaat het dan om een pixelplaatje (bv. JPG) dat is opgeslagen als PDF of EPS. Dit maakt het echter helaas nog geen vectorbestand.

HEEFT U GEEN VECTORBESTAND?

Enkele bestanden, zoals Microsoft Word bestanden, kunnen wij helaas niet drukken, de resolutie is hiervoor niet voldoende. Wij kunnen deze bestanden wel voor u omzetten naar drukbare bestanden. De kosten hiervan zijn € 65,- per uur. De tijd die het omzetten kost is afhankelijk van de hoeveelheid details in uw logo.

HOE VERSTUREN?

Alle logo’s & artwork aanleveren onder vermelding van het klantnummer of omschrijving van de order/klantnaam.
- Voor het verzenden via email is de maximale bestandsgrootte 10 MB
- Wilt u grotere bestanden naar ons sturen? Maak dan gebruik van de gratis toepassing www.wetransfer.com.

Meer informatie

Neem contact met ons op via +31 (0) 85 484 47 25 of stuur een e-mail naar teamkleding@agu.nl